Mitä tein tänään? Työpäiväni on ikään kuin loppu, mutta toivoisin ehtiväni vielä tänään tekemään jotain. Jos en muuta niin lukemaan. Eilen aloittamani Haluatko todella kirjailijaksi? vaikuttaa mielenkiintoiselta. Kannessa Sofi Oksanen toivoo, että hänen aloittaessaan olisi ollut tuollainen kirja. Kirjahan ei ole kirjoitusopas, vaan esittelee kirja- ja kustannusmaailmaa. Monet jutut ovat aika sattuvan osuvia.

Tänään kuitenkin ehdin suorittaa ensimmäisen korjausluvun Konekirjaan, jota työstämme Keannen kanssa. Nyt se on siinä määrin valmis, että painetaan vihkoseen, jonka lupasin eskarilaisille kiitokseksi suunnitelluista koneista. Tätä projektia vartenhan me teetimme Keannen kanssa molemmat eskariryhmällä tehtävän, jossa piti suunnitella mielikuvituskone, joka ratkaisisi jonkin pulman. Saatiinkin varsin hauskoja vekottimia aina varsin arkipäiväisistä hanskanlaittokoneista perunankuorimakoneisiin (tässä ehkä huomasi sen, että Ossen eskariryhmässä oli juuri harjoiteltu perunankuorimista), sitten vähän lennokkaampiin automaattisesti täyttyvään jalkapalloon ja suihkukaveriin, joka auttaa, jos ei halua mennä suihkuun yksin. Suihkukaveri sai kirjassa nimen S.U. Ihku Ystävä :D.

Tämän lisäksi koostin novellipaketin jo kirjoitetuista novelleista. Tämä olisi tarkoitus julkaista Elisa-kirjalla ihan testatakseni tuota. Pitänee vielä lukea tekstit ainakin kertaalleen läpi. Tästä vuodesta tulee hurja. Kaksi julkaistua kirjaa jo nyt ja jos suunnitelmat toteutuvat, tänä vuonna ilmestyy vielä kaksi lisää. Ja jos TT pääsee vielä syksyn kustannusohjelmaan, niin… Ai jai… Näillä näkymin kymmenennen kirjan kohdalla palataan siihen mistä lähettiin. Gerbiileihin. Lisäksi tässä on vielä se jännitysmomentti, että yhden jackpotin toteutuessa koko vuosi voikin mennä aikalailla uuteen uskoon. Se tulee varmasti, jos ei ennen kesää, syksyllä tai viimeistään ensi vuonna. Sitten pääsen todenteolla toteuttamaan unelmiani.

Tänään saapui laatikollinen Jaaroneita, niitä saa siis viimein ostaa myös minun kauttani. Lisäksi tuli Mellin kissakirjaa 25kpl, kun edelliset on taas myyty loppuun. Menemme Mellin kanssa esittelemään kirjoja Keravalle Pikku Piiperoon.

Advertisements